Ont i hoven

Jag har ont i hoven. Ja, det måste jag ju eftersom människan har lindat in den. Jag har märkt att den gör lite ont. Tydligen har jag tappat en sko också. Det är så mjukt i hagen så det har inte känts särskilt mycket tidigare, men nu har människan alltså lindat hoven så det borde nog göra väldigt ont. Jag haltar lite när människan tittar på mig och räcker fram hoven så att hon ska förstå att det gör jätteont. Ibland glömmer jag ju dock bort att det ska göra ont och går som vanligt. Aja, vi får hoppas att hon inte ser det.

xoxo
Tessan

För Sindys skull

Idag har matte lagt på ett rent tyg på sängen. Det heter tydligen överkast. Det är jätteskönt att ligga på, tycker jag. Det blåser ute så det är inte jätteroligt att vara ute då, jag ligger hellre inne i värmen idag. Matte såg att jag låg på sängen och sa att hon inte hade lagt på överkastet för min skull. Vem försöker hon lura egentligen?

Kram
Sindy

Jag blir så arg!

Ibland kommer det en katt hit och slår mig! Jag blir så himla arg på henne! Jag förstår inte varför hon gör så. När hon kommer brukar jag skrika på hjälp och då kommer matte rusande till min undsättning. Hon är snäll, min matte. Fast efter brukar matte hälla vatten på mig så jag blir jätteblöt. Det är inte lika roligt. Hon säger att jag luktar äckligt annars. Jag kan väl inte rå för att jag blir så rädd att jag kissar på mig :( Kissar ni också på er av rädsla ibland?

Kram
Sindy

Bilder på Tessan

Jag glömde ju bild på mig! Herregud, hur kunde jag göra det?!

Här är jag:





Här är lite bilder som människan tog på mig i vintras. Visst är jag snygg?

xoxo
Tessan

Tessan om Litesse

Det är jag som är Litesse eller Tessan, kallar man mig vanligtvis. Jag är äldst av djuren och alltså den som bestämmer. Ja, katterna är ju inte mycket att bestämma över. De är ju så små och springer iväg så fort de får syn på mig. Men i hagen är det i alla fall jag som bestämmer. Ja, över Elma alltså. Jag försökte bestämma över den där blonda honmänniskan i förra veckan, men då blev hon arg så det är nog inte värt det.

Jag ska försöka skriva kortfattat om mig. Jag förstår att ni gärna vill veta allt om mig, jag är trots allt bäst och viktigast i världen. Jag blir lätt sur om människan (ja, samma som nämndes tidigare) tar ut Elma istället för mig. Eller om det är flera människor som kommer till hagen så kan de få för sig att alla inte behöver stå runt mig och klappa och titta på mig. Idioter! Det är ju klart att jag ska ha all uppmärksamhet.

Människorna brukar skratta åt mig ofta, men jag förstår inte vad jag gör som är så roligt. De säger att jag snart är 19 år. Antingen kan de inte räkna eller så räknar människorna på något annat sätt. Jag är övertygad om att jag inte är en dag över fem år!

Jag har varit ute i skogen mycket i mitt liv och vet vilka faror som kan lura där. Människorna förstår oftast inte, de verkar inte ens se tecknen på ondska. Det är inget annat än tur som har gjort att jag ännu inte har blivit uppäten av något av de otäcka monstren som finns där ute. Tur och att jag minsann vet hur monstren ser ut och vart de kan tänkas gömma sig. Jag har aldrig gått förbi ett monster utan att ha sett det. Jag antar att monstren vet att det inte är någon idé att attackera mig när jag fått syn på dem – de kommer aldrig ifatt mig, jag är alldeles för snabb.

Ja, det var liiiite av all den kunskap och visdom jag har att dela med mig av. Ni får snart läsa mer om mig!

xoxo
Tessan


19 mars

Matte tycker att vi ska vara ute på dagarna. Helst vill jag ligga inne och sova. Taskigt att slänga ut två stackars små katter alldeles ensamma. Eller Sindy klagar inte, hon fattar inte bättre, men jag är smart och förstår att jag borde få gå ut och in som jag vill. Men nej, matte slänger ut oss och åker iväg i den blåa plåtlådan. Jag brukar gå på den när den står still, det brukar bli roliga tassavtryck efter mig då. När den står stilla så låter den inte. Saker som inte låter är inte farliga.

- Ceasar

Sindy om Sindy

Jag är Sindy. Jag är Ceasars storasyster och mycket bättre än honom. Jag är mattes favorit i hela världen och matte är min favoritmatte. Jag gillar mat och att mysa. Jag tycker det är roligt att busa  när jag själv vill, inte när andra vill. Jag tycker att jag får alldeles för lite uppmärksamhet i det här hemmet eftersom jag måste slåss för mattes uppmärksamhet. Jag pratar gärna med matte, men hon förstår mig inte riktigt, men det är okej för jag förstår inte henne heller. Jag tycker om att berätta vad jag gjort om dagarna då kan hon avbryta och fråga "gör det ont någonstans?" Då blir jag helt vaaa?? Jag har ju inte sagt något om att det gör ont... Matte är helt enkelt lite knäpp. Men jag gillar henne ändå. Och mat. Har jag sagt det?

Eftersom jag är Ceasars syster så kom jag till matte och husse samtidgt som honom. Jag ville egentligen inte vara utekatt. Vi var ute när vi bodde i det lilla huset, i sele. Det var inte så roligt. Speciellt inte en gång när jag blev rädd för något ute och när jag hoppade in i huset ställde någon fram en hink med vatten som jag hoppade rakt i! Efter det ville jag inte vara ute mer... Men det är helt okej att vara utekatt. Jag fångar ödlor ibland, de är goda. Jag brukar sitta i trädet och be de där roliga flygande sakerna som matte matar komma till mig, men de bara skrattar åt mig. Jag förstår inte varför...

Jag är en väldigt söt katt, det säger alla som träffar mig. De säger också att jag är konstig, jag vet inte vad det betyder men jag tror att det är ett annat ord för söt. Jag är ju som sagt väldigt söt.

Jag tycker inte om såna där konstiga stora katter som säger "voff". När jag hör dem springer jag och gömmer mig i mitt fort. Mitt fort är ett hus som det är en liten öppning i så att jag ska komma in där. Jag älskar att vara i mitt fort! Det är jättefint. Matte och husse använder mitt andra hus som sitt fort och hästarna använder det största huset som fort också. I deras fort är det roligt att klättra i taket.

Kram Sindy


Här är jag ute. Det är matte som har tagit kortet. Jag förstår henne, jag är ju trots allt väldigt söt.

Ceasar om Ceasar

Jag är då Ceasar. Jag fyller två år nu i sommar, men jag är mer intelligent än min ålder kan få er att tro. Kanske för att min syster är så korkad. Jag är yngst i en kull av fyra och även enda killen. Jag har helt enkelt mycket att leva upp till.

Mitt första levnadsår levde vi i ett litet hus (lägenhet, reds. anm.). Det var ganska roligt. Man kunde springa fort genom hela huset och jaga syrran. En dag för snart ett år sedan fick jag komma ut. Då fick jag ha sele på mig och matte höll hårt i andra änden av kopplet, jag fick tydligen inte gå som jag ville. Syrran ville inte gå ut, men jag älskade att vara ute.

Efter det började jag försöka förklara för människorna att jag ville vara ute jämt, de lyssnade efter mycket tjat och nu får jag gå ut när jag vill. Vi har flyttat till ett större hus nu och jag behöver inte längre ha sele på mig. Jag har dock halsband så att jag ska kunna komma hem om jag skulle gå vilse, säger matte. Jag tror inte jag skulle kunna gå vilse och jag förstår inte hur halsbandet ska hjälpa mig hitta hem. Eller om det är något slags teleporteringshalsband? Då kan väl matte använda det när jag är långt bort på kvällarna och hon ropar att jag ska komma in? Sindy hade också halsband i början när vi blev utekatter, men matte sa att hon tröttnade på att köpa nya. Sindy tog av sig sina halsband. Hur hon lyckades vet jag inte eftersom jag är den smidiga utav oss två.

Jag är, som sagt, den smidiga. Jag älskar att klättra i träd och springa fortfortfort. Jag älskar även mat, men det syns inte på min figur, troligtvis för att jag rör mig så mycket.

Jag tycker om att vara ute, speciellt när matte är ute och leker med mig. Jag brukar följa med henne ut till hästarna. De jagar inte utan står mest och tittar eller äter gräs. Jag äter också gräs ibland, men inte hela tiden som de gör. De rullar sig ibland också, det gör jag med så jag förstår att de tycker om det. Jag tycker de är lite otäcka för de är så stora och frustar ibland. Men det går bra att umgås med dem på avstånd, när jag t.ex. sitter uppe på bjälkarna i deras hus.

Ibland kommer det förbi stora, lurviga saker som låter "voffvoff". Jag tycker de är otäcka, men samtidigt lite spännande så jag brukar smyga på dem. Jag vet inte om de faktiskt är farliga, men vissa av dem brukar jaga mig, men jag är alldeles för snabb för att de ska få tag i mig.

Väl mött!
/Ceasar


Här är jag när jag ligger och solar i min klätterställning. Ser ni hur stilig jag är?


Vilka är SCLE?

SCLE är fyra djur, två katter och två hästar. Som djur är det otroligt svårt att få sin röst hörd, därför har vi skapat den här bloggen. Egentligen är vi katter lite rädda för hästarna och vice versa, men vi tror nog att vi ska klara av att ha en blogg tillsammans. Vi skriver ändå inte samtidigt.

Det är alltså jag, Ceasar och min syster Sindy som är katter och hästarna Litesse och Elma. Vi låter varje individ presentera sig själv. Jag börjar.

//Ceasar

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0