Nu är fåglarna ute igen

Förra gången det var vitt och kallt höll matte på och hängde ut fåglar i ett träd. Det tråkiga för matte var att de där råttorna med vingar alltid åt upp hennes fåglar. Ni som inte vet vad fåglar är (och jag förstår er i så fall, jag tror bara det är matte som är så knäpp och håller på och hänger ut fåglar i träden) kan läsa mer om det här. Jag trodde nu att matte hade gett upp med fåglarna, men nu har hon alltså börjat igen. Imorse hängde hon ut en hel hållare med fåglar och nu när det börjar mörkna har råttorna ätit upp alla fåglar. Jag tycker så synd om matte. Missförstå mig inte nu, jag älskar matte, men hon är inte den smartaste jag träffat (jag menar, hon hänger ut fåglar i trädet fullt synligt och perfekt för råttorna att flyga och ta dem!) Jag önskar att hon kunde hänga fåglarna inne istället för inne har vi bara haft icke-flygande råttor några gånger (och Ceasar tog dem alla två). Flygande råttor har vi aldrig haft inne så alltså skulle mattes fåglar vara tryggare inne. Tråkigt nog för de flygande råttorna så har jag övat mig hela den varma perioden som nyss varit på att fånga dem och jag, om jag får säga det själv, har blivit väldigt bra på att ta dem. Jag vill ju faktiskt bara glädja min matte. För en glad matte ger Sindy mat.
 
xoxo
Sindy

Vem som bestämmer

Hur länge som helst har jag fått gå ut och gå med människan, som om jag vore en hund! Det är liksom inte en hästs jobb att motionera människorna. Jag tycker inte alls det är särskilt roligt. Elma tycker det är roligt trots att hon inte är en hund, men hon tycker ju inte heller om när människan blir arg så hon är ju lite knäpp. Det borde egentligen flytta hit en hund som kunde motionera människorna, det vore nog det allra bästa.
 
Idag var vi i alla fall ute, människan och jag, utan att hon gick bredvid. Istället satt hon på min rygg. Det är mycket roligare att vara ute då. Men eftersom jag inte har fått röra på mig så mycket på sista tiden (jag kan ha varit skadad igen, för människan har smörjt massa på mitt bakben) så har jag ju givetvis massa energi och vill springa massor. Men människan vill bara att vi ska ta det lugnt. Lugnt är detsamma som tråkigt.
 
Jag har försökt lära Elma att vara lite mer bestämd mot människan och idag när människan skulle hålla på med hennes hov (hon har gjort det mycket på senare tid, kan vara så att Elma är skadad på något sätt...) så försökte Elma visa människan vem som bestämde. Först sa människan till högt, men jag eggade på Elma att inte ge sig och då röt människan till (kanske en 3 på människan arg-skala, jag brukar inte ge mig förrän hon kommer till 5) och då blev Elma ångerfull och stod helt stilla. Helt menlös är hon. Tur att jag i alla fall kan visa människan vem som bestämmer...
 
- Tessan

RSS 2.0